وردپرس بر روی بیش از 23 درصد وب سایت های اینترنتی نصب است ، اما این سیستم مدیریت محتوا تنها سیستم مدیریت محتوا در بازار نیست.برخی نرم افزارهای عالی مانند دروپال و جوملا نیز وجود دارند.هر یک از این سیستم ها با وردپرس مشترکاتی یا تمایزاتی دارند.ما در این مقاله سعی داریم وردپرس را در مقابل جوملا و دروپال قرار دهیم تا به نتیجه خوبی برسیم.
چه در وردپرس، جوملا و دروپال مشترک
هر سه سیستم مدیریت محتوا در بین سیستم های مدیریت محتوا از اهمیت و قابلیت های مشترکی برخوردارند که ما در اینجا آنها را برای شما بازگو می کنیم.
- وردپرس ، جوملا و دروپال هر سه رایگان و بازمتن هستند، و تحت لایسنس GPL منتشر می شوند.
- هر سه با php نوشته شده اند.
- هر سه از بانک اطلاعاتی mysql پشتیبانی می کنند البته وردپرس محدود به mysql است اما جوملا و دروپال هر دو از بانکهای اطلاعاتی دیگر نیز پشتیبانی می کنند.
- هر سه سیستم امکان تغییر ظاهر با نصب قالب ، ماژول ، پلاگین و ... را دارا هستند و میتوان با نصب افزونه های بیشتر انها را قوی تر یا کارا تر کرد.
با توجه به این شباهت ها باید گفت که این سیستم های مدیریت محتوا تفاوت های اساسی با هم دارند چه در مدیریت محتوا و چه در نصب قالب ، افزونه و ... سایر چیزها ، به همین دلیل ما در ادامه در مورد هر کدام توضیح خواهیم داد.
سهولت استفاده و دم دستی بودن
اکثر کسانی که وب سایت راه اندازی می کنند سراغ متخصصین این امر مثل طراحان وب نمی روند و دوست دارند خودشان یک وب سایت را راه اندازی کنند. سهولت در استفاده از اساسی ترین خصوصیات مثبت یک نرم افزار مدیریت وب سایت است.
وردپرس با یک نصب کننده سایت می تواند در کمتر از 5 دقیقه راه اندازی شود. جالب اینجاست که کاربر بلافاصله بعد از نصب می تواند اولین مطلب خود را بسیار سریع و ساده منتشر کند ،ولی در جوملا و دروپال داستان اینگونه نیست.
نصب جوملا به سادگی وردپرس تقریبا هست و خیلی پیچیده تر نیست ، اکثر توسعه دهندگان وب ترجیح می دهند برای نرم افزار خود نصاب ساده ای را در نظر بگیرند. اما نکته ای که جوملا را در همان ابتدا از وردپرس متمایز می کند کنترل پنل جوملاست که بسیار پیچیده و امکانات زیادی برای سفارشی سازی و ایجاد محتوا دارد. کاربران جوملا معتقد هستند که جوملا یک نرم افزار حرفه ای است پس لازم است تا کنترل پنلی حرفه ای نیز داشته باشد اما ما می گوییم که جوملا برای تازه کاران ترسناک است و با دیدن کنترل پنل برای بار اول کمی گیج خواهد شد و ممکن است حتی نتواند اولین یادداشت خود را نیز منتشر کند.
اما دروپال ، نصب و راه اندازی دروپال به سادگی وردپرس و جوملاست و خیلی پیچیده نیست. اما کنترل پنل دروپال سعی کرده از جوملا ساده تر باشد و انتشار مطلب یا نود در آن ساده باشد اما تغییر و تنظیم ماژول و ظاهر سایت یا بلاک بندی ها پیچیده است.
پس نتیجه : برنده وردپرس
تم ها و افزونه ها
هر سه سیستم مدیریت محتوا دارای تم ها ، افزونه ها و سایر امکانات بصورت رایگان و تجاری هستند.
وردپرس
وردپرس به شما اجازه می دهد تا هر زمان که بخواهید براحتی با کلیک بر روی منوی نصب قالب ها ، قالب های جدید را از سایت اصلی نصب کنید. به غیر از تم های رایگان سایت های بسیاری تم های تجاری مختلفی را عرضه می کنند. قدرت وردپرس در تعداد زیاد افزونه های آن می باشد چیزی در حدود 38000 افزونه رایگان برای نصب روی وردپرس وجود دارد ، البته افزونه های تجاری زیادی نیز منتشر شده که میتوانید آنها را نیز نصب کنید یا خریداری کنید
جوملا
جوملا نیز مثل وردپرس افزونه ها و قالب های رایگان زیادی را داراست. انواع و اقسام افزونه های رایگان برای جوملا نیز منتشر شده است.اما فراوانی این افزونه ها به اندازه وردپرس نیست ، که دلیل آن محدودیت جوملا به نسخه های آن است ، یعنی هر نسخه جدید جوملا از افزونه های قدیمی پشتیبانی نمی کند و آنها را از لیست حذف می کنند. نکته دیگر اینکه جوملا فقط اجازه نصب افزونه ها را از مخزن خود بصورت آنلاین می دهد و برای نصب قالب هنوز باید بصورت دستی بسته زیپ را نصب کنید.
دروپال
دروپال نیز به همین شکل است. افزونه های رایگان زیادی بهمراه قالب های زیادی در سایت اصلی منتشر شده است که از طریق لینک یا فایل زیپ در مدیریت قابل نصب هستند اما این تعداد افزونه به فراوانی وردپرس نمی باشد.
پس نتیجه : برنده وردپرس
پشتبانی و حمایت
پشتیبانی و حمایت برای هر کاربری علی الخصوص کاربر تازه کار مهم است. همیشه ممکن است برای شما مشکلاتی بوجود بیایید و نیاز به حمایت ، راهنمایی و پشتیبانی داشته باشید.
وردپرس
وردپرس به دلیل استفاده و نصب زیاد ، صاحب جامعه ای گسترده بر روی اینترنت است. این جامعه گسترده سبب به وجود آمدن مراکز پشتیبانی متعدد برای وردپرس شده است. سایت های بسیاری به زبان های مختلف مطالب آموزشی ، فیلم ، راهنماهای آموزشی زیادی را رایگان منتشر می کنند ، جتی اگر نیاز داشته باشید پشتیبانی های تجاری نیز در برخی سایت ها برای وردپرس ارائه می شود.
جوملا
جوملا نیز مثل وردپرس دارای جامعه بزرگ و توسعه یافته ای در اینترنت می باشد. مستندات گسترده ، آموزش های بسیار ، فیلم های آموزشی متعدد بصورت رایگان یا تجاری در اینترنت در دسترس می باشد. برای اکثر زبان ها سایت پشتیبان و انجمن های کاربری فراوانی ایجاد شده است. برخلاف وردپرس ، برای پیدا کردن متخصص راهنما مسلط به جوملا باید هزینه بیشتری را صرف کنید. به همین دلیل پیدا کردن یک متخصص برای توسعه ، نگهداری و بروز رسانی و تعمیر سایت جوملایی هزینه ای چند برابری نسبت به وردپرس دارد.
دروپال
دروپال صاحب جامعه بزرگی از استفاده کنندگان و حامیان و کمک کنندگان بزرگ را داراست.مثل وردپرس و جوملا ، دروپال نیز صاحب انجمن های آموزشی ، منابع و فیلم های آموزشی متعدد است. پیدا کردن متخصص تجاری برای دروپال سخت است. هم به دلیل پیچیدگی و هم به دلیل تخصصی بودن دروپال هزینه زیادی را برای توسعه آن باید پرداخت کنید.
پس نتیجه : برنده وردپرس
پشتیبانی از محلی سازی و چند زبانه
درصد زیادی از وب سایت هایی که هر روز ایجاد می شود ، به زبان های غیر انگلیسی می باشد ، این امر باعث می شود تا نسخه های ترجمه شده سیستم های مدیریت محتوا بیش از پیش نیاز شود. علی الخصوص برای مبتدیانی که تسلط چندانی به زبان انگلیسی ندارند این مسئله حیاتی تر می باشد. ب همین دلیل ترجمه و بومی شده سیستم های مدیریت محتوا بسیار لازم است.
وردپرس
وردپرس به صورت پیش فرض انگلیسی است و بعد از نصب زبان شما به زبان شما تغییر پیدا می کند ، البته می توانید نسخه های ترجمه شده را نیز نصب کنید. هسته وردپرس از چند زبان بصورت هم زمان پشتیبانی نمی کند و این مشکل را می توان با نصب افزونه های متفاوت حل کرد. وردپرس به بیش از 53 زبان ترجمه شده است.
اکثرا برای وردپرس برای زبان های ترجمه شده ، افزونه های ترجمه شده و قالب های سازگار یا ترجمه شده نیز وجود دارد که شما را کمک می کند تا وب سایت را به زبان خودتان ایجاد کنید.
جوملا
جوملا به زبان های زیادی ترجمه شده است ، و علاوه بر ترجمه قادر است در هنگام نصب زبان شما را نیز به سیستم اضافه کند ، جوملا حتی قادر است بدون هر گونه افزونه اضافه سایت شما را چندین زبانه کرده و براحتی برای هر زبان محتوای جدا و قالب جدا و حتی افزونه های جدا تنظیم کند. ترجمه بخش مدیریت جوملا برای اکثر زبان ها موجود است.
دروپال
دروپال نیز مثل وردپرس و جوملا قابلیت افزودن یا ترجمه به زبان های جدید را داراست. و اجازه می دهد تا بعد از نصب زبانش را اضافه کنید. برای دروپال ترجمه به اکثر زبان ها موجود است.
پس نتیجه : برنده جوملا
امنیت
در هنگام انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا برای وب سایت ، امنیت از اصلی ترین شرایط انتخاب است. تقریبا هر وب سایتی در معرض حمله از طرف هکر ها و سوء استفاده گران می باشد.
وردپرس
وردپرس به دلیل نصب زیاد و علاقه مندان زیاد بیشتر از سایر سیستم های مدیریت محتوا در معرض حمله قرار دارد. با این حال وردپرس بر روی یک هسته امن ایجاد شده است و دارای مکانیزم بروزرسانی خاصی است که بصورت آنلاین هسته را بروزرسانی می کند. سایت های وردپرسی می تواند با بک آپ گیری های منظم و مرتب و رعایت اصول امنیتی برای مدیریت وب سایت امنیت خود را افزایش دهند. همچنین یک مکانیزم داخلی برای بروز رسانی افزونه ها و قالب ها نیز وجود دارد که با بروز رسانی های مرتب می تواند سایت را امن نگه دارد.
جوملا
جوملا بسیار شبیه به وردپرس است که دارای سیستم های بروز رسانی اتوماتیک برای هسته و همچنین افزونه ها و قالب ها می باشد. البته جوملا در هسته خود افزونه هایی دارد که به شما کمک می کند تا امنیت سایت خود را دو چندان کنید ، این افزونه ها دسترسی به بخش مدیریت را کنترل کرده و از طریق سرویس های امنیتی رایگان ، امنیت را افزایش می دهند.
دروپال
دروپال با جوملا و وردپرس فرق دارد ، نسخه های دروپال خیلی کم بروز رسانی شده و اکثرا دارای امنیت بالایی نیز هستند ، دروپال وصله های امنیتی را در سایت خود منتشر کرده و به همین دلیل مجبور هستید این وصله ها را دستی انجام دهید. به دلیل محبوبیت کمتر دروپال نسبت به جوملا و وردپرس ، این سیستم عامل کمتر شناخته شده و دارای امنیت بیشتری نیز می باشد ، زیرا هکر ها بیشتر دنبال وردپرس و جوملا می باشند.
پس نتیجه : برنده هر سه
نتیجه کلی
هر سه سیستم مدیریت محتوا از نظر عملکرد دارای نقاط قوت بسیاری هستند ، اما به لحاظ عملکرد متفاوت هستند. اگر می خواهید یک وبلاگ داشته باشید یا وب سایت ساده شخصی مطمئنا وردپرس انتخاب بهتری است ، اما اگر می خواهید یک وب سایت تعاملی با سطوح دسترسی پیشرفته داشته باشید جوملا انتخاب خوبی است ، اگر یک وب سایت سازمانی یا شرکتی با محدودیت های بروز رسانی می خواهید داشته باشید دروپال انتخاب خوبی است.
در کل انتخاب بهترین سیستم مدیریت محتوا به عهده استفاده کنند است. به هر دلیل یا هر خصوصیتی که لازم دارید می توانید سیستم مدیریت خود را برگزینید.
این مقاله بصورت ازاد و از روی لینک زیر ترجمه شده است ، اما محتوا با نظر شخصی کمی تغییر یا اصلاح شده است :
http://www.wpbeginner.com/opinion/wordpress-vs-joomla-vs-drupal-which-one-is-better/